Haza > Kultúra & Hírek > Tartalom

Hordozható napelemes ház látható Sanghajban, az Egyesült Államok tételhez

Aug 04, 2015

Tongji Egyetem diákokat, hogy tervezzenek és építsenek a mobil solar tároló 16 Shanghai új lehetőséget biztosít az emberek az alacsony szén-dioxid-élet, és kerül sor a washingtoni ez év szeptember 2011 Egyesült Államok Solar Decathlon.

Az ugyanazon a napon, a költségek $ 250,000, 6 konténerek összeállítódnak y-alakú tér, teljesen felszerelt, a bútorok és elektromos berendezések, mind a Szolár-áram otthon által nyújtott "Nap szoba konténer" vonzza a figyelmet.

Riporterek a helyszínen látta, egy összesen 90 négyzetméter terület, maximum egy család "kényelmes" napelemes ház, bambusz padló a padlón, a ház van egy összecsukható ágy, ágy vegye fel az egyik oldalon követi a kabinet. A másik oldalon, a teljesen felszerelt konyha és a fürdőszoba, a tetőn napelemek a villamos energia és meleg víz, nappali víz-szennyvíz tisztító rendszer beállítása. Kis nappali egy étterem és a könyvtár funkciója van. Házak Dél átlátszó, 2 konténerek 120 fokos szög telepítés úgy tervezték, hogy maximális látószög biztosítja. Padlótól a mennyezetig érő üveg ajtók a konténer link egyenesen a külső teraszon és a kertben, mielőtt. Csak családi házak hatalmas fém kilincs, mindkét oldalán Emlékeztetőül, ez a szép ház a nehéz konténer társított fogja szolgálni.

"Felső határt, és a fal és a talaj a nagy teljesítményű új vákuum szigetelés testület; solar hot hot és a légkondicionáló hulladék hő újrahasznosítását, integrált, javítja a napenergia segítségével hatékonyság általános ", a projekt vezetője, és a Tongji Egyetem zöld épület és az új energia kutatási központ ügyvezető igazgató helyettes Tan Hongwei bevezetett a nap ház integrált épület energia-megtakarító technológia további elemek, mint használ könnyű Vezetőcső fog bevezetni, beltéri világítás, természetes fény , tető konfigurációs eső gyűjtemény, és a víz vissza a rendszer, legnagyobb természeti erőforrások használatának.

Ezen túlmenően beltéri környezeti monitoring, energiagazdálkodás, berendezések kezelése, és egyéb digitális, információ vizualizáció, előállítási lakásügyi, energiafogyasztás, élő környezet és egyéb adatait, valós idejű megjelenítés, 3G mozgatható telefon és más Mozgatható Szegélyező is használható a távfelügyelet.